понеделник, 13 май 2013 г.

БАЙ ГАНЯ ПАК ПРАВИ ИЗБОРИ




КАК МИНАВА ИЗБОРНИЯТ ДЕН НА Г-Н ГАНЮ
или хвърчащ фейлетон,
заразен от безсмъртния аристократичен дух на 
Алеко Константив
 
 
Петър ПЛАМЕНОВ
pet27@abv.bg

Бай Ганьо се среса, но не се изкъпа, облече се в новия си костюм Армани, и отиде да гласува, придружен от бодигардовете си в последен модел държавен Мерцедес. Докато чакаше да даде гласа си, наруга плахите журналистики, които чинно се бяха строли за златните му думи, а отвън под прозорците ехтеше : "Да Живей наш Ганю!" На досадните въпроси троснато и мъжествено отговаряше с опита на врял и кипял политик с общоевропейско признание и отвъдокеанска опека, като при това не пропусна да напсува наум всички тия слагачи. Накрая сигурен в успеха си - купил си беше честно изборите - плати на всички звена. Какво повече да стори един честен човек - погрижи си за всекиго да има по нещо е туй е да си грижовен баща на народа си. Спомни си, че още като се занимаваше с контрабанда винаги си плащаше съвсем почтенно на полицията. 

Прибра се в къщи, изключи еднометровата си плазма, струваща колкото годишната заплата на професор в СУ. То да гледа как президентчето, дето назначи, и онава малко пидалесто служебно министърче хортува загладено на 3 Д-то е досадно.

Реши да се занимава с нещо по-смислено.

Извади любимото си увеличително огледало, за да се полюбува на отражението си. Възхити се на силата и мъжоествеността на зъкръленото си лице пръщящо от балканско здраве, на увереното самочувствие в бащинския си поглед - съзерцава се така известно време, па поцъка с език - "Брей, че съм юнак и как ми ходи синьото Армани"! Че кой друг да изберат, та той е най-достоен, прекрасен, неповторим и честен, честен като някой арахангел..."

Само след няколко часа, докато вечеряше заедно с приятели и вдигаше бодро наздравици, научи хубавата новина...

Народът го избра единодушно...
Народът го обича безусловно, не се страхува от справедливия му гняв - как ще му искат сметка, те му дължат уважение, преклонение и възхита. Народът е затова, за да го почита!...

Ех, като е честен човек, като работи и има воля, как да не го преизберат хората, как да му нямат доверие!

Бай Ганьо избра Бай Ганьо, за да има на кого да се любува от екрана на телевизора.




Няма коментари:

Публикуване на коментар